Iyengar Yoga - Isabel Stillaert

Iyengar Yoga dankt haar naam aan de inmiddels overleden grondlegger B.K.S. Iyengar. Het is een vorm van Hatha Yoga. De methode onderscheidt zich door haar zoektocht naar precisie in de oefeningen. Om het lichaam te ondersteunen en om Yoga toegankelijk te maken voor elk lichaam werken we af en toe met hulpmiddelen zoals blokken, riemen, dekens, stoelen...

Door de nadruk op precisie lijkt Iyengar Yoga fysiek gericht, maar het is geen reguliere workout. Uiteindelijk is het, zoals alle vormen van Yoga, gericht op spiritualiteit. Door je lichaam zo exact mogelijk in balans te brengen, ontwikkel je uiteindelijk ook de geest.

Als beginnende Yogi heeft Iyengar Yoga het voordeel dat de houdingen op de juiste manier uitgevoerd worden. Door de ondersteunende hulpmiddelen kan je jezelf niet overbelasten. Het zorgt uiteindelijk voor een betere houding, ook in het dagelijks leven. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten vaak verholpen worden.

Ook eigen aan Iyengar Yoga is de strenge lerarenopleiding. Je mag jezelf pas Iyengar Yoga docent(e) noemen na een intensieve opleiding van 3 jaar. Hierdoor heeft het ook een verregaande therapeutische waarde.

Isabel volgde haar opleiding in Zuid-Afrika bij Senior Teacher David Jacobs.

Matjes zijn aanwezig bij Zen Your Life. Een dekentje en een kussentje zijn aan te raden. Wie zelf een yoga bolster heeft, kan die uiteraard meebrengen.

Uurrooster Yoga:

Woensdag en Vrijdag:

9u30 - 10u30 : alle niveaus

Voorinschrijving per mail verplicht: [email protected]