Menu

Sportmassage

Zen Your Life  - Groot-Bijgaarden -  Sportmassage Een sport massage is iets dynamischer dan de Zen Your Body massage en is ideaal voor het sporten, na het sporten of als onderhoud bij regelmatig sporten.

Iedereen die regelmatig sport, zowel de recreatieve sporter als degene die sport op een hoger niveau, kan veel baat vinden bij sportmassage. Dit kan ter voorkoming van blessures of voor de verhoging van de flexibiliteit. 

De technieken van sportmassage, strijkingen, kneed- en druktechnieken, die ontleend zijn van de Zweedse massage en pressuur op drukpunten, werken diep op het spierbindweefsel in. Verder concentreert de sportmassage zich op de spiergroepen die bij een bepaalde sport gebruikt worden. 

Stijve of te strakke spieren geven een verhoogd risico op blessures bij het sporten. Bij regelmatige toepassing van sportmassage zal u niet alleen uw spieren soepel houden maar ook de doorbloeding stimuleren, de lymfedrainage verbeteren en de afvoer van melkzuur versnellen. Mensen die regelmatig een sportmassage ondergaan zullen merken dat hun kracht, snelheid en flexibiliteit toenemen en dat ze sneller herstellen.

Onderzoek naar sportmassage

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat massage na een zware training het herstel bevordert en de nadelige gevolgen vermindert. Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat massage spierpijn helpt te voorkomen. Vergeleken met mensen die enkel gerust hebben na een oefening, herstelden degenen die gemasseerd werden sneller en presteerden ze beter tijdens de daaropvolgende oefeningen. 

Massage kan ook de toename van spierkracht bevorderen, het uithoudingsvermogen van de spieren vergroten en is beter voor het herstel dan alleen maar rust.

Sportmassage kan ook vorming van littekenweefsel voorkomen na een verwonding. Tijdens een diepe sportmassage kan de therapeut het littekenweefsel uitrekken. 

Of je nu regelmatig sport beoefent op recreatief of professioneel niveau, door een wekelijkse sportmassage te ondergaan zal je je prestaties zien verbeteren.